Wie is Sita?

Daar zit je dan, aan je laptop, je vingers zwevend boven het toetsenbord. Moet je iets over jezelf schrijven …

Ik zal met het begin beginnen, toen ik nog een klein ukkie was. Toen al zette ik mijn eerste kleurige krabbels op papier. Tekenen, schilderen, verhaaltjes schrijven, creatief zijn – dat heeft er altijd ingezeten. En toen het digitale tijdperk aanbrak, maakte ik als tiener mijn eerste websites.

En als studente was ik de webmaster in onze kring Historia. De opleiding geschiedenis leert je niet alleen kritisch zijn en naar het bredere plaatje te kijken. Je leert er ook onderzoek doen en schrijven. En dat schrijven heeft me nooit losgelaten.

Dus het is niet verwonderlijk dat ik telkens in communicatiejobs terecht kwam. In 2008 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met InDesign, Photoshop en Illustrator. Die programma’s gebruik ik dagelijks om folders, logo’s, illustraties, affiches, etc. te maken.

En in 2013 heb ik de stap gezet om die taal- en creatieve kriebels in te zetten als freelancer. Ik heb er nog steeds geen spijt van: als ik mijn klanten ‘oh’ en ‘wow’ hoor roepen, is dat de kers op de taart.