Daar waar design en stof elkaar vinden

01-02-2024

Een patroon voor een roeibaby

In het najaar van 2016 ontwierp ik voor vrienden die hun eerste kindje verwachtten een patroon voor stof. Ik baseerde me op het logo van de roeiclub, want daar ken ik ze van. Het logo bestaat uit verschillende elementen die ik uit elkaar trok en zo in een patroon stopte.


Via via kwam ik uit bij Spoonflower, een bedrijf dat stoffen print. Heerlijk dat je op zo'n makkelijke manier je eigen stoffen kunt laten maken. Ze hebben bovendien een groot aanbod aan verschillende soorten materiaal. En de prijs-kwaliteit valt reuze mee.

Stap 2: het naaien

Eens we de stof echt in handen hadden, ging ik met een paar andere vriendinnen aan de slag. We maakten een muts, een spuugdoekje en een slabbetje. Gelukkig vind je heel wat gratis naaipatronen op het internet.

Een tweede baby: nieuwe naaikansen

En toen werd één van de andere vriendinnen zwanger. Het leek ons logisch om ook voor de tweede baby wat leuke dingen te naaien: een knuffel, slofjes en nog een ander slabbetje. Ik vond het erg leuk om een patroon voor de knuffel uit de losse pols te tekenen. De slofjes waren een uitdaging, maar het resultaat mag er wezen!

Het blijft me soms verbazen. Je ontwerpt iets digitaal en dat resulteert dan in zoiets leuks en tastbaars.