Help, ik zoek een trouwuitnodiging!

01-01-2024

Fijn! Dan neem ik aan dat je binnenkort gaat trouwen. Proficiat! Ik kan me ook voorstellen dat je al gauw het bos door de bomen niet meer ziet. Want ja, op Pinterest staan er zoveel voorbeelden. Google maakt je ook niet veel wijzer: er zijn zoveel mogelijkheden. En ja, die ene uitnodiging heb je al bij vrienden gezien. Dus hoe zorg je ervoor dat jouw uitnodiging origineel is?


Een persoonlijke uitnodiging

Een grafisch ontwerper biedt jou die mogelijkheid. Ik heb al heel wat koppels een uitnodiging naar hun wens en op hun maat bezorgd. Een koppel dat van gezelschapsspelletjes houdt? Waarom dan geen persoonlijke Levensweg op de binnenkant en spelpionnen die op het koppel lijken?

Of een ander koppel dat van retro houdt: een foto van hun beide werd omgetoverd naar een retro karikatuur in bijpassende retro kleuren en elementen.

Meer dan een uitnodiging: de stationery

Je kunt je huwelijk ook helemaal thematiseren. In het Engels gebruiken ze hiervoor de term 'stationery'. Die 'schrijfbehoeften' bevat zowat alles wat bedrukt kan worden:

  • Save-the-date kaarten om je trouw aan te kondigen
  • De trouwuitnodiging
  • De naamkaartjes van je gasten
  • De bordjes voor op de tafels tijdens het diner
  • Onderzetters
  • Het gastenboek, wat evengoed een bedrukt canvas kan zijn of uit losse kaartjes kan bestaan
  • Etiketten of stickers voor op de geschenkjes voor de aanwezigen
  • Een dankkaart voor de gasten die je hen na het huwelijk stuurt

Voor mijn eigen huwelijk heb ik ook een logo voor ons beide ontworpen: onze letters, de datum en 2 riemen – roeien neemt een belangrijk deel van ons leven in – heb ik hierin verwerkt. Dat logo kwam ook overal terug: op de bellenblaas die de genodigden kregen tijdens de ceremonie of op de manchetknopen voor de bruidegom en de getuigen. Ik had ook langwerpige kaartjes gemaakt en luciferdoosjes geplakt voor het 'sparkle' moment tijdens onze openingsdans.

Je kunt het zo gek niet bedenken of een grafisch ontwerper kan het voor je maken! Iets voor jou? Neem vandaag nog contact met me op!